Sosis, Sucuk Ve Salam İmal İşçisi mesleği ne iş yapar, nasıl olunur, meslek kodu ve tanımı nedir?

Sosis, Sucuk Ve Salam İmal İşçisi mesleğinin tanımı, ne iş yaptığı ve nasıl olunduğu ile Sosis, Sucuk Ve Salam İmal İşçisi meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Sosis, Sucuk Ve Salam İmal İşçisi mesleği ne iş yapar, nasıl olunur, meslek kodu ve tanımı nedir?

Mesleğin Bilgileri

Meslek Kodu : 7511.08

Meslek Adı : Sosis, Sucuk Ve Salam İmal İşçisi

Grup Bilgileri

M. Ana Grubu : Sanatkarlar Ve İlgili İşlerde Çalışanlar

M. Alt Ana Grubu : Gıda İşleme, Ağaç İşleri, Giyim Eşyası Ve Diğer Sanatkarlar Ve İlgili İşlerde Çalışanlar

M. Grubu : Gıda İşleme Ve İlgili İşlerde Çalışanlar

M. Birim Grubu : Kasaplar, Balık Satıcıları Ve Benzer Gıda Hazırlama İşlerinde Çalışanlar

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim

Meslek Detay Bilgileri

4-007.jpg

Meslek Tanımı Nedir?

Sosis, sucuk ve salam yapmak için gerekli malzemeyi hazırlayan ve makineyi çalıştıran kişidir.

Görev ve İşlem Basamakları :

Sosis, Sucuk ve Salam İmal İşçisi  işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

a)         Formülüne göre çeşitli etleri, baharatı ve diğer malzemeyi tartmak,

b)         Malzemeyi karıştırıp yoğurarak; makineden geçirip kıyma haline getirmek,

c)         Sosis, sucuk ve salam malzemesini makineye koyarak bunlara zarf teşkil edecek bağırsak veya diğer maddeleri makinenin ağzına geçirmek,

d)         Makineyi çalıştırarak eti bağırsağa doldurup ve dolan bağırsağın ucunu eliyle sıkıp iple bağlamak,

e)         Yapılan sosis, sucuk ve salam cinsine göre ayırmak,       vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Sosis, Sucuk Ve Salam İmal İşçisi Meslek Kodu Nedir?

SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Argon Kaynakçısı (Tıg Kaynakçısı)mesleği için “7212.14” kod olarak kullanılır iken İplik Ve Örgü Yünü Yıkama İşçisi mesleği için “8154.16” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.

ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;

Sosis, Sucuk Ve Salam İmal İşçisi Meslek Kodu “7511.08” olarak belirlenmiştir.

Sosis, Sucuk Ve Salam İmal İşçisi İş İlanlarına ulaşmak için tıklayınız

İŞKUR Meslek Kodlarının sıralı tam listesi için tıklayın

 

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡