Sultan Mahmut Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Sultan Mahmut Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Sultan Mahmut Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Yayınlanma:
Güncelleme:
Bugün sizlerle Sultan Mahmut Çorbası nasıl hazırlanır, Sultan Mahmut Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Sultan Mahmut Çorbası için Malzemeler:
1çay bardağı kırmızı mercimek, 1 adet soğan, 1 adet havuç, 1 adet patates, 1 adet kabak, 1 adet kereviz, 1 kaşık salça, 50 gr tereyağı, sıcak su
Sultan Mahmut Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Mercimeği yıkayıp süzün. Sebzeleri küp küp doğrayın. Yağı eritin soğanı kavurun mercimeği ekleyip 2 dk daha kavurun. Doğradığınız sebzeleri aktarıp 5 dk daha kavurun ve salçasını katın. Alabildiğine sıcak su katıp kaynamaya bırakın. Sebzeler yumuşayınca ocağın altını kapatın. Sıcak olarak servise sunun.
Yemek Tarifleri