Sütlü Kadayıf Tarifi | Nasıl Yapılır?
Bugün sizlerle Sütlü Kadayıf tarifi ve Sütlü Kadayıf yapılması için gerekli malzemeler ile nasıl yapılacağını paylaşacağız.. Ağzınız ve gönlünüzde hoş tatlar bırakması temennisi ile… Afiyet Olsun…
Sütlü Kadayıf için gerekli Malzemeler
500 gram kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağı
5 su bardağı süt
4 su bardağı şeker
Sütlü Kadayıf HAZIRLANIŞI TARİFİ
Isıya dayanıklı olan fırın tepsinizi ya da borcamınızı biraz tereyağı ile yağlayın. Marketten aldığınız kadayıflarıtepsinize koymadan önce tel tel olacak şekilde ayırın.
Daha sonra ayırdığınız kadayıfları tepsinize yerleştirin. Tereyağını eritmeden parçalar halinde tepside olan kadayıfın üzerine koyun ve fırınınızı 170 derecede ısınmış olarak tepsinizi koyun.
Tatlınız fırında pişerken bir yandan da şerbetini hazırlayın. Bu tatlının şerbetinde su yerine süt kullanıyoruz. Sütü ve şekeri bir tencere içerisinde kaynayana kadar karıştırın ve şekerin süt içerisinde eridiğine emin olun.
Kaynamış olan sütlü şerbetinizi soğumaya bırakın. Pişen tatlınızı fırından çıkarın ve soğuyan şerbetinizi üzerine dökün. Şerbetin çekmesini bekleyin ve daha sonra üzerine isteğinize göre ister dövülmüş fındık içi ya da ceviz içinden biri ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Denediğinize pişman etmeyecek olan bu tatlıyı umarım siz de beğenirsiniz. Afiyet olsun