Tahinli Ispanaklı Sac Böreği tarifi | Gelinim Mutfakta Tahinli Ispanaklı Sac Böreği nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?
Tahinli Ispanaklı Sac Böreği tarifi | Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta' da gelinler bugün Tahinli Ispanaklı Sac Böreği tarifi yapacak. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Tahinli Ispanaklı Sac Böreği tarifi nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. İşte Tahinli Ispanaklı Sac Böreği yapılışı, tarifi ve malzemeleri haberimizde...
Tahinli Ispanaklı Sac Böreği yapılışı ve tarifi.. Kanal D ekranlarının sevilen yarışması Gelinim Mutfakta yeni sezonda yepyeni yarışmacılarla izleyici ile buluştu. Gelinler bugün Tahinli Ispanaklı Sac Böreği yapacak. Peki kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Tahinli Ispanaklı Sac Böreği nasıl yapılır? Tahinli Ispanaklı Sac Böreği nedir? Malzemeleri nelerdir? detaylar haberimizde..
GELİNİM MUTFAKTA TAHİNLİ ISPANAKLI SAC BÖREĞİ TATLISI MALZEMELERİ VE TARİFİ
250 gram un
1 dilim bayat ekmek
1 tutam tuz
1 su bardağı su
1 bağ ıspanak
1 adet soğan
1 tutam pul biber
1 tutam karabiber
2 yemek kaşığı zeytin yağı
3 yemek kaşığı tahin
GELİNİM MUTFAKTA TAHİNLİ ISPANAKLI SAÇ BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
Bayat ekmeği bir bardak kadar suyla ıslayın. Daha sonra ıslattığınız ekmeği, avucunuzun içinde sıkarak suyunu alın.
Un ,biraz tuz, ıslattığınız ekmek ,1 yemek kaşığı zeytinyağı ve yeterince suyla sert bir hamur yoğurun. Hamurun sert olmasına özen gösterin ve üzerini örtüp dinlendirin.
Ispanakları yıkayıp, ayıklayın ve saplarını kesip, yapraklarını doğrayın.
Hamurunuz dinlenirken, soğanları küçük küçük çintin. 2 yemek kaşığı kadar zeytin yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağı ile iyice kavurun. Kavrulan soğana ıspanakları ekleyip, bir kaç dakika kavurun ve baharatlarını atın.
Kavrulan ıspanaklı harcı ocaktan alıp, ılımaya bırakmayın. Ilıyınca içine tahini ekleyip karıştırın.
Dinlenen hamurunuzu küçük bezelere ayırın ve her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın.
İçine 1 yemek kaşığı ıspanaklı içten koyup, yayın ve D şekli vererek kapatın. Kenarını çay veya kahve tabağıyla kesip, sacda veya teflon tavada önlü arkalı pişirin.