Tarhanalı Sucuklu Buğday Aşı tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Tarhanalı Sucuklu Buğday Aşı nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Tarhanalı Sucuklu Buğday Aşı Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Tarhanalı Sucuklu Buğday Aşı nasıl hazırlanır, Tarhanalı Sucuklu Buğday Aşı yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Tarhanalı Sucuklu Buğday Aşı için Malzemeler:
1 Su Bardağı Buğday 4 Su Bardağı Su 2 Yemek Kaşığı Toz Tarhana (ince) 1 çay kaşığı Rendelenmiş Sarımsak 1/2 Su Bardağı Ev Yapımı Domates Sosu 75 gr. İnce Dilimlenmiş Sucuk (Tercihim Apikoğlu) Tuz, Karabiber, Pul Biber75 gr. Tereyağı
Tarhanalı Sucuklu Buğday Aşı Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Hazırlık Süresi: 5 dk. Pişirme Süresi: 30 dk. 1 su bardağı buğdayı ve 4 su bardağı suyu bir tencerede buğdaylar şeffaflaşmaya başlayıncaya kadar yüksek ateşte kaynatın. Üzerine 2 yemek kaşığı kadar, tarhanayı ekleyin. Altını kısıp 10 dk suyun çekilmesini bekleyip üzerine 1 çay kaşığı rendelenmiş sarımsak ekleyin. Hemen ardından yarım su bardağı ev yapımı domates sosunu ekleyin ve tencerenin altını kısın. Sular çekilmeye başlamadan sucukları ince ince, gelişi güzel doğrayıp tencereye ekleyin. Artık buğdaylar pişmiş, sular çekilmiş durumda, bu aşamada tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. -Acı bu yemeğe çok yakışıyor!- Son olarak ocağın altını kısıp, 75 gr. tereyağını karışıma yedirin ve işte sonuç karşınızda. İsteğe göre tarhananın ve domatesin ekşiliğini kırmak adına taze yeşilliklerden ekleyebilirsiniz, örneğin kekik.