Tatlı Pastane Kurabiyesi nasıl yapılır? Tatlı Pastane kurabiyesi tarifi
Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta'da bugün günün yemeği Tatlı Pastane Kurabiyesi olduğu açıklandı. Tatlı Pasatane Kurabiyesi nasıl yapılır? Tatlı Pastane Kurabiyesi malzemeleri neler? İşte Tatlı Pastane Kurabiyesi malzemeleri ve tarifi...
Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta'da gelinlerin kıyasıya yarışacağı günün yemeği ''Tatlı Pastane Kurabiyesi'' oldu. Günün yemeğinin açıklanmasıyla izleyiciler '' 'Tatlı Pastane Kurabiyesi nasıl pişirilir? Tatlı Pastane Kurabiyesi için hangi malzemeler gerekli? Tatlı Pastane Kurabiyesi nasıl pişirilir?' sorularını araştırmaya başladı. İşte Tatlı Pastane Kurabiyesi malzemeleri ve Tatlı Pastane Kurabiyesi tarifi...
Tatlı Pastane Kurabiyeleri Tarifi İçin Malzemeler
250 gr margarin veya tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Süsleme malzemeleri;
80 gr bitter çikolata
2 kaşık krema
1 kaşık tereyağı
Frambuazlı pasta jölesi
Hindistan cevizi
Toz yeşil fıstık
Tatlı Pastane Kurabiyeleri Tarifi Yapılışı
Şeker ve yağ çırpıcıyla iyice kabarana kadar çırpılır. Yumurta karışıma eklenir.
Nişasta, un, vanilya ve kabartma tozu eklenir.
Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
15-20 dakika buzdolabında strece sarılarak bekletilir.
Çıkardıktan sonra dilediğiniz şekillerde şekillendirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizilir.
160 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.
Diğer yandan kaynayan suyun üzerine bir kase konur. Benmari usulü çikolatalar ve tereyağı eritilir.
Ocaktan aldıktan sonra krema eklenip karıştırılır ( eğer tüm hamuru çikolatalı yapacaksanız çikolatalı malzemeyi 2 katına çıkartın, bu malzeme yarısına yetiyor)
Kremalar henüz sıcakken soğuyan kurabiyelerin ucu çikolataya batırılıp Antep fıstığı veya hindistan cevizine bulanır.
Dilerseniz çikolatayı krema torbasına doldurup üstlerine çeşitli şekillerde sıkabilirsiniz veye frambuazlı jöleye ucunu batırıp Antep fıstığı veya hindistan cevizine bulayabilirsiniz. Tercih sizin ikisi de yakışıyor. Afiyet olsun.