Tavşan Kebabı tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Tavşan Kebabı Nasıl Yapılır?
Tavşan Kebabı nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Tavşan Kebabı Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Tavşan Kebabı nasıl hazırlanır, Tavşan Kebabı yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Tavşan Kebabı için Malzemeler:
1 adet tavşan 3 adet soğan 2 adet havuç 5diş sarımsak 1 adet kereviz 1kg sirke(ya da şarap) 5 kaşık un 2 bardak zeytinyağı maydanoz, tuz
Tavşan Kebabı Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Tavşan etini temizleyin ve parçalara ayırın, sebzeleri doğrayın sarımsağı kıyın hepsini geniş bir kap içine alın; üzerine arzuya göre şarap ya da sirke dökün ½ gün bekletin. Pişireceğiniz vakit eti ve sebzeleri ayrı kaplara çıkarın. Tavşan etini unlayarak bol kızgın yağda kızartın başka bir tencereye alın. Kalan yağında sebzeleri de kavurup şarap ya da sirkeden 5 bardak dökün, kaynayınca bu karışımı tavşanın üzerine gezdirin. Kısık ateşte pişirmeye devam edin. Etler iyice yumuşayınca altını kapatın dinlendirin kıyılmış maydanoz veya garnitiür ile servise sunun.