Tavşan Kebabı tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Tavşan Kebabı Nasıl Yapılır?

Tavşan Kebabı nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Tavşan Kebabı Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Tavşan Kebabı tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Tavşan Kebabı Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Tavşan Kebabı nasıl hazırlanır, Tavşan Kebabı yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Tavşan Kebabı için Malzemeler:

1 adet tavşan 3 adet soğan 2 adet havuç 5diş sarımsak 1 adet kereviz 1kg sirke(ya da şarap) 5 kaşık un 2 bardak zeytinyağı maydanoz, tuz

Tavşan Kebabı Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Tavşan etini temizleyin ve parçalara ayırın, sebzeleri doğrayın sarımsağı kıyın hepsini geniş bir kap içine alın; üzerine arzuya göre şarap ya da sirke dökün ½ gün bekletin. Pişireceğiniz vakit eti ve sebzeleri ayrı kaplara çıkarın. Tavşan etini unlayarak bol kızgın yağda kızartın başka bir tencereye alın. Kalan yağında sebzeleri de kavurup şarap ya da sirkeden 5  bardak dökün, kaynayınca bu karışımı tavşanın üzerine gezdirin. Kısık ateşte pişirmeye devam edin. Etler iyice yumuşayınca altını kapatın dinlendirin kıyılmış maydanoz veya garnitiür ile servise sunun.

tarifi-10.jpgtarifi-4.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡