Yapay Zeka Nedir | Google Yapay Zeka Merkezini Nereye Açacak
Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte bilimde her geçen gün araştırmalar artıyor. Bunlardan biride Yapay Zeka. Google yapay zeka merkezini Çin'e açacağını açıkladı. Peki Yapay Zeka nedir?
YAPAY ZEKA NEDİR
Yapay zeka, makinelerin karmaşık problemlere insanlar gibi çözümler üretmesini sağlama ile ilgilenen bir bilim dalıdır. Bu genellikle insan zekâsının karakteristiğini alıp, bilgisayarsa algoritma olarak uygulanarak gerçekleştirilir. Talep edilen veya arzulanan ihtiyaçlara göre, hangi etkiye karşı hangi akli tavır sergilenecekse, az veya fazla esnek ya da etkili yaklaşımlar sergilenebilir.
Yapay zeka, genellikle bilgisayar bilimleri ile ilişkilendirilse de matematik, biyoloji, psikoloji, felsefe ve diğer farklı bilimler ile de yakından ilgilidir. Tüm bu alanlardaki bilgilerin kombine edilmesi eninde sonunda yapay zeka konusundaki gelişmelere bağlı olacaktır.
GOOGLE YAPAY ZEKA MERKEZİNİ ÇİNE AÇACAK
Google, Asya’daki ilk yapay zeka araştırma merkezini Çin’de kuracağını açıkladı. Teknoloji alanında hızla büyüyen Çin’in bu hamle için doğru yer olduğunu belirtti.Pekin’de kurulacak tesiste, yapay zekaya odaklanan araştırmacılar, yapay zeka ile ilgili atölyeler, Çin’in yapay zeka araştırma ekibi ve bu çalışmalara sponsor olacak yatırımcıların olacağı belirtiliyor.Bu hamlenin asıl nedeni ise Çin’in önümüzdeki birkaç yıl içerisinde yapay zeka araştırmalarına 150 milyar dolarlık yatırım yaparak, yapay zeka konusunda 2030 yılına kadar dünya lideri olmak istemesi olabilir.
Geçtiğimiz hafta Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, 'big data uygulamalarının hızlandırılması' konusunda yetkililere çağrı yapmıştı. Temmuz ayında Çin ulusal yapay zeka planını açıklamış ve ABD’ye bu alanda yetişme hedefi için çağrı yapmıştı.Google’ın Çin’de açacağı yapay zeka merkezinde otonom araçlardan otomatize edilmiş fabrikalara, çeviri yazılımlarından yüz tanıma yazılımlarına birçok farklı teknoloji üzerinde araştırmalar yapılacak. Kaynak: Google, Çin'e yapay zeka merkezi açacak