Yavan Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Yavan Çorbası Nasıl Yapılır?

Yavan Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Yavan Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Yavan Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Yavan Çorbası Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Yavan Çorbası nasıl hazırlanır, Yavan Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Yavan Çorbası için Malzemeler:

1 çay bardağı mercimek 1 su bardağı aşurelik buğday 1 çay bardağı kuru fasulye 1 çay bardağı nohut 2 yemek kaşığı kavurma 2 yemek kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı tereyağı 4  adet soğan 2 yemek kaşığı kırmızı pulbiber 1  çay kaşığı tuz 8 su bardağı su

Yavan Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Buğday, fasulye, mercimek ve nohutu yıkayıp pişirmeden bir süre önce ıslatın. Tencereye su ile beraber ilave ederek karıştırmadan kaynatın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişirin. Diğer tarafta soğanları ince ince doğrayın. Kavurma ve tereyağı ile karıştırarak kavurup salça, kırmızı biber ve tuz ekleyin. Pişirdiğiniz dövme, fasulye, mercimek ve nohuta hazırladığınız salçalı karışımı ilave ederek bir taşım kaynattıktan sonra servis yapın.

 

tarifi-8.jpgtarifi-7.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡