Yayla Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?
Yayla Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Yayla Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Yayla Çorbası nasıl hazırlanır, Yayla Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Yayla Çorbası için Malzemeler:
1/4 limon suyu Yarım çay bardağı pirinç Yarım su bardağı un Yarım tatlı kaşığı toz nane 1.5 çorba kaşığı tereyağı 1 lt et suyu 1 yumurta sarısı 250 gr yoğurt Yeteri kadar tuz 5 kişilik
Yayla Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Etsuyunu ve pirinci bir tencereye koyup 15 dakika ağır ateşte kaynatın. Dibi yuvarlak bir kabın içine, yoğurdu, unu, limon suyunu, yumurta sarısını, bir su bardağı suyunu koyup çırpma teli ile iyice karıştırın. Daha önce hazırladığınız çorbanın suyundan ekleyip kaynayan çorbanın üzerine süzdürüp karıştırın. Tuzunu koyup bir taşım kaynatın ve ateşten çekin. Bir tavanın içinde tereyağını kızdırıp içine naneyi katıp karıştırdıktan sonra çorbanın üzerine dökün.
Yayla Çorbası 2. tarif
Yayla Çorbası için Malzemeler:
1fincan pirinç 2 kaşık un 3 kaşık tereyağı 1,5 bardak yoğurt 2 adet yumurta sarısı 7 bardak et suyu tuz, nane
Yayla Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Et suyunu bir tencerede hazırlayın. İçine yıkadığınız pirinci karıştırın, kaynasın. Yoğurdu yumurta sarısı, un ve bir bardak soğuk su ile terbiye edin, pişen çorbadan et suyunu karıştırıp un kokusu çıkana kadar da kaynatın. Koku çıkınca ağır ağır çorbaya karıştırın. Servis ederken üzerine erimiş yağ ve nane gezdirin.
Yayla Çorbası 3. tarif
Yayla Çorbası için Malzemeler:
1çaybardağı pirinç, 1fincan un, 1fincan sıcak süt, 2 bardak yoğurt, 1 adet yumurta sarısı, 7 bardak su, 50 gr margarin, 1tutam nane, tuz
Yayla Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Suyu kaynatın, içine yıkadığınız pirinci katıp haşlayın. Bu arada; yoğurt, süt, un ve yumurta sarısını bir kap içinde çırpın bu karışımı topak etmeden kaynayan suya karıştırın. Yoğurdun kesmemesi için önce sudan birkaç kaşığı bulamaca karıştırın ardından tencereye dökün. 10 dk daha kaynatın. Bir tava içinde margarini eritin, naneyi serpin; kaynayan çorbaya karıştırın. Ilınınca servise sunun.
Yayla Çorbası 4. tarif
Yayla Çorbası için Malzemeler:
1çay bardağı pirinç, 3 kaşık un, 4 kaşık yoğurt, 1 kaşık margarin, 1 adet yumurta sarısı, 1çay bardağı süt, 10 bardak su, tuz, nane
Yayla Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Pirinci tuzlu suda ıslatıp yıkayın. Bir tencere içine 10 bardak suyu koyun, pirinci ilave edip kaynatmaya başlayın. Süte un katıp iyice karıştırın, topak olmasın ardından yoğurdu ekleyin. Bu karışımı kaynayan pirince katıp karıştırın. 10 dk daha kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Yumurta sarısını çırpın içine 2 kaşık kadar çorbadan ekleyin ve pişen çorbanın üzerine dökün. Ocağın altını kapatıp yemeğe nane serpin.
Yayla Çorbası 5. tarif
Yayla Çorbası için Malzemeler:
1 su bardağı pirinç 1 su bardağı yoğurt 2 adet yumurta 2 yemek kaşığı un 2 bardak tavuk suyu 4 bardak su 1 çorba kaşığı margarin ½ limon 1 yemek kaşığı kuru nane 4 baş sap maydanoz
Yayla Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Pirinç ayıklanıp, yıkandıktan sonra suda iyice yumuşayana dek haşlanır. Diğer tarafta yumurtalar çırpılır ve azar azar un ilave edilir. Daha sonra yoğurt ve limon da ilave edilerek boza kıvamına getirilir. Bu karışımdan azar azar alınarak tenceredeki haşlanmış pirinç suyuna katılır ve karıştırılmaya devam edilir. Üzerine iki bardak tavuk suyu da ilave edilir ve kaynayana dek karıştırılır. Bir iki taşım kaynadıktan sonra üzerine kuru nane, ince doğranmış maydanoz serpilir ve kızdırılan margarin de üzerine dökülerek servis yapılır.
Yayla Çorbası 6. tarif
Yayla Çorbası için Malzemeler:
1 yemek kaşığı un 1 kaşık margarin 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı pirinç 1 yumurta 1 kaşık kuru nane Yeteri kadar tuz
Yayla Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
1,5 litre kadar kaynamış olan suya yıkanmış, ayıklanmış pirinçler atılır ve pişinceye kadar kaynatılır. Diğer taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede iyice çırpılır. Çorbanın suyundan yavaş yavaş alınıp bu karışıma ilave edilir. Hafifçe sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ilave edilir ev 1-2 taşım kaynatılır. Üzerine kuru nane veya haFif biberli yağ kızdırılarak gezdirilir.
Yayla Çorbası 7. tarif
Yayla Çorbası için Malzemeler:
1 su bardağı pirinç 1 su bardağı yoğurt 2 adet yumurta 2 yemek kaşığı un 2 bardak tavuk suyu 4 bardak su 1 çorba kaşığı margarin ½ limon 1 yemek kaşığı kuru nane 4 baş sap maydanoz
Yayla Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Pirinç ayıklanıp, yıkandıktan sonra suda iyice yumuşayana dek haşlanır. Diğer tarafta yumurtalar çırpılır ve azar azar un ilave edilir. Daha sonra yoğurt ve limon da ilave edilerek boza kıvamına getirilir. Bu karışımdan azar azar alınarak tenceredeki haşlanmış pirinç suyuna katılır ve karıştırılmaya devam edilir. Üzerine iki bardak tavuk suyu da ilave edilir ve kaynayana dek karıştırılır. Bir iki taşım kaynadıktan sonra üzerine kuru nane, ince doğranmış maydanoz serpilir ve kızdırılan margarin de üzerine dökülerek servis yapılır.
Yayla Çorbası 8. tarif
Yayla çorbası için Malzemeler:
1/2 su bardağı Amerikan Pirinci 3 su bardağı et suyu 3 su bardağı su 1 su bardağı yoğurt 1/2 su bardağı un 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı soya yağı 1 tutam nane Tuz ve karabiber
Yayla çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Bir tencerede et suyunu kaynatın. Kaynamaya başlayınca pirinci ilave edip karıştırın. Ayrı bir kapta un, yoğurt ve yumurta sarısını iyice çırpın. Kaynayan pirinçli et suyunun içine hazırlamış olduğunuz terbiyeyi döküp iyice karıştırın. Bir tavada soya yağında naneyi yakıp çorbanın üzerine dökün. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Yayla Çorbası 9. tarif
Yayla çorbasi için Malzemeler:
1 su bardağı pirinç 5 su bardağı su 2 yemek kaşığı un 250 gr yoğurt 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı tereyağı Nane Tuz Karabiber
Yayla çorbasi Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Suyu bir tencereye koyun, kaynamaya başlayınca yıkayıp,süzdüğünüz pirinci ilave edin. Başka bir kapta yoğurt, un ve yumurtayı iyice ezin. Sıcak çorbadan bir kaç kaşık alarak yoğurdu ılık bir hale getirin. Bu karışımı yavaş yavaş çorbaya ekleyerek iyice karıştırın. 5-10 dakika pişirin. Yağı tavada eritip içine nane ve kırmızıbiber koyup karıştırdıktan sonra çorbanın üzerine dökün. NOT: Türkiye'de buzdolabının olmadığı yıllarda süt saklanamadığı için hemen yoğurda dönüştürülürdü.Yaylalar soğuk olduğu için en güzel yoğurt da yaylalarda yapılırdı.Çorbanın ismi buradan gelmiştir.