Yengeç Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Yengeç Çorbası Nasıl Yapılır?
Yengeç Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Yengeç Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Yengeç Çorbası nasıl hazırlanır, Yengeç Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Yengeç Çorbası için Malzemeler:
300 gr. ayıklanmış yengeç eti 1 adet domates (soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış) 1 adet havuç 2 adet arpacık soğan 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1,5 çorba kaşığı beyaz şarap 2diş sarımsak 3 karanfil 1 su bardağı süt Karabiber Tuz
Yengeç Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Yengeç eti 2 saat sütün içinde bekletin. Bu zaman içinde sebzeleri temizleyip iri parçalar halinde doğrayın, b unları ayrı ayrı az tuzlu su içinde haşlamaya alın. Sonra tel bir süzgeçten geçirilerek sularını süzün; sebzeleri püre yapın. Şarap ve yağı püreye karıştırın. Tuzunu biberini ayarlayın. Yengeç eti pürenin içine atılarak 30 dakika pişirin.