Yer Fıstığı Üretim Hazırlama/Kurutma Elemanı mesleği ne iş yapar, nasıl olunur, meslek kodu ve tanımı nedir?
Yer Fıstığı Üretim Hazırlama/Kurutma Elemanı mesleğinin tanımı, ne iş yaptığı ve nasıl olunduğu ile Yer Fıstığı Üretim Hazırlama/Kurutma Elemanı meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.
Mesleğin Bilgileri
Meslek Kodu : 8161.36
Meslek Adı : Yer Fıstığı Üretim Hazırlama/Kurutma Elemanı
Grup Bilgileri
M. Ana Grubu : Tesis Ve Makine Operatörleri Ve Montajcılar
M. Alt Ana Grubu : Sabit Tesis Ve Makine Operatörleri
M. Grubu : Gıda Ve İlgili Ürünlerin Makine Operatörleri
M. Birim Grubu : Gıda Ve İlgili Ürünlerin Makine Operatörleri 1
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim
M. Detay Bilgileri
Yer Fıstığı Üretim Hazırlama/Kurutma Elemanı Meslek Tanımı Nedir?
İşletmeye gelen yer fıstıklarının rutubet oranlarının istenilen düzeye düşürülmesi için işlemeye alınmadan önce k kurutma tesislerinde kurutma işlemlerini yapma bilgi becerisine sahip kişidir.
Görev ve İşlem Basamakları :
Yer Fıstığı Üretim Hazırlama/Kurutma Elemanı Meslek Kodu Nedir?
SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Bilet Satış Elemanı (Banliyö Tren İstasyonu) mesleği için “5230.05” kod olarak kullanılır iken Gravürcü-Metal Baskı Ruloları (Makineyle) mesleği için “7322.46” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;
Yer Fıstığı Üretim Hazırlama/Kurutma Elemanı Meslek Kodu “8161.36” olarak belirlenmiştir.
Yer Fıstığı Üretim Hazırlama/Kurutma Elemanı İş İlanlarına ulaşmak için tıklayınız.