Yoğurt çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Yoğurt çorbası Nasıl Yapılır?

Yoğurt çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurt çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Yoğurt çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Yoğurt çorbası Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Yoğurt çorbası nasıl hazırlanır, Yoğurt çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Yoğurt çorbası için Malzemeler:

2 kase yoğurt 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağ 1 çay bardağından biraz eksik arpa şehriye 250  gr kıyma tuz karabiber kırmızı biber kekik

Yoğurt çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Yoğurt ve un üzerine yeterli miktarda su ilave ederek karıştırın. Ocağa alın ve yavaş yavaş pişirin. Ayrı bir yerde arpa şehriyeleri üzerine su koyarak yumuşayana kadar pişirin. Kıymaya malzeme listesindeki baharatlar ilave edilerek yoğurun ve küçük misketler halinde yuvarlayın.Tereyağında üzerine nane ve pul biber ekleyerek kavurun. Kaynayan çorbaya önce şehriyeleri ilave edin. 10 dakika daha kaynatıldıktan sonra köfteleri de ilave edin ve altını kapatın.

Yoğurt Çorbası 2. tarif

Yoğurt Çorbası için Malzemeler:

500 gr yoğurt, 4 kaşık un, 6 bardak su, 4 kaşık sıvıyağ, tuz, nane

Yoğurt Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Yağı kızdırarak unu kavurun. Rengi dönünce yavaş yavaş yoğurdu karıştırdığınız suyu katın, karıştırarak pişirin. Servis ederken, yağ eritip üzerine dökün ve nane serpin.

Yoğurt Çorbası 3. tarif

Yoğurt Çorbası için Malzemeler:

2 su bardağı yoğurt ½ çay bardağı pirinç ½ kg ıspanak ½ demek maydanoz 1 tatlı kaşığı salça 1 yemek kaşığı margarin 5 su bardağı su 1  çay kaşığı tuz 1  çay kaşığı karabiber

Yoğurt Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Ispanakları ve maydanozları iyice yıkayın, temizleyin ve küçük doğrayın. Pirinçleri yıkayın. Bir tencerede suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra pirinci ilave edin ve yaklaşık 4-5 dakika haşlayın. Sonra maydanoz ve ıspanakları ekleyin. Bu şekilde 10-15 dakika pişirdikten sonra ateşi kapatın ve biraz soğuması için bekleyin. Diğer tarafta, yoğurdu çırpın ve yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Eğer kıvamı katı ise biraz daha su ekleyerek biraz kaynatın. Tuzunu ve karabiberini ekledikten sonra margarini eritin ve salçayı karıştırın. Bu karışımı çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.

Yoğurt Çorbası 4. tarif

Yoğurt Çorbası için Malzemeler:

1 kase orta boy yoğurt 1 avuç pirinç 1-2  kaşık un 1 yemek kaşığı nane 2 yemek kaşığı tereyağı 1  çay kaşığı kırmızı pul biber 6 su bardağı su

Yoğurt Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Yıkanıp ayıklanan pirinç kaynamakta olan suya atılır ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Diğer tarafta yoğurdun içine un ilave edilir, iyice çırpılır. Yavaş yavaş, çevire çevire pirinçli suya ilave edilir. Kaynayana kadar çevirme işlemine devam edilir. 5 dakika kadar kaynadıktan sonra ateşin altı kapatılır, servis edileceği zaman üzerine hafifçe kızdırılmış tereyağında çevrilmiş kırmızı pul biber ve nane ilave edilir.

 

tarifi.jpgtarifi-12.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡