Yoğurtlu tutmaç çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Yoğurtlu tutmaç çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu tutmaç çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Yoğurtlu tutmaç çorbası nasıl hazırlanır, Yoğurtlu tutmaç çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Yoğurtlu tutmaç çorbası için Malzemeler:
6 kişilik 1 lt et suyu 1 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı un 1 limon suyu 2 adet yumurta sarısı 1 kahve kaşığı pulbiber 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı yoğurt kruton ekmek
Yoğurtlu tutmaç çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Bir kapta yoğurt, limon suyu, yumurta sarıları, un ve sütü karıştırın. Bir tencerede de et suyunu kaynatın. Kaynamakta olan et suyuna yoğurtlu karışımı yavaşça ekleyin. Ağır ateşte yaklaşık 15 dakika kaynatın. Ayrı bir kapta tereyağını eritin, pulbiberle karıştırın. Hazırladığınız çorbanınüzerine dökün ardından da kreton ekmekleri serpin.