Yörük Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Yörük Çorbası Nasıl Yapılır?
Yörük Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Yörük Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Yörük Çorbası nasıl hazırlanır, Yörük Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Yörük Çorbası için Malzemeler:
2 lt su 2 su bardağı nohut 1/2 paket erişte 2 yemek kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı kuru nane 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağı Yeterince tuz
Yörük Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Nohut akşamdan ıslatılır ve ertesi gün kaynamakta olan suya ayıklanıp yıkanmış olarak atılır. Hafifçe pişmesine yakın erişteler atılır, tuz ilave edilir. Altı kısılarak pişirilir. Erişte ve nohut iyice pişince ateşin altı kapatılır. Ayrı bir tencerede yağ hafifçe eritilip biber salçası, nane ve dövülmüş sarımsak bir sos haline getirilip çorbanın içine atılır, 3 dakika da bu şekilde pişirilir. Eğer koyu olmuş ise kaynamış su ilave edilir. Not: Bu çorbada erişte yerine mantı kullanılması tavsiye edilir. Erişte vakti kısıtlı olanlar içindir.